Welkom op de website van EHBO Maastricht

Evenementen

Onze vereniging heeft een groot aantal ervaren EHBO-ers, mensen die als het erop aankomt, klaarstaan voor de medemens.

In het dagelijkse leven vinden er grote en kleine ongevallen plaats, maar er zijn momenten waar de risico’s hierop groter zijn dan anders, bijvoorbeeld bij sportwedstrijden en grote publieksevenementen. Een  enthousiaste groep EHBO-ers heeft zich geschoold om deze evenementen te bemannen. Variërend van wedstrijden in het betaalde voetbal tot braderieën en van hardloopwedstrijden tot jeu-de-boules toernooien. 

Onze teams zijn volledig uitgerust met goed gevulde EHBO-tassen en bij iedere inzet is standaard een AED aanwezig. Bij grotere evenementen zijn alle teams uitgerust met portofoons. Door het opvallende tenue zijn de evenementenhulpverleners in alle situaties en op ieder evenement goed herkenbaar. Tevens wordt de herkenbaarheid verhoogd door vlaggen en plakkaten met het verenigingslogo op ieder evenement.

Tevens is de Meldkamer Ambulancezorg Zuid-Limburg op de hoogte van onze inzet bij grote en/of risicovolle evenementen. Door deze samenwerking gaat de hulpverlening van onze teams naadloos over in de professionele hulpverlening.

Als u een evenement gaat organiseren denkt u beslist na over veiligheid, denk daarbij ook eens aan onze dienstverlening op het gebied van evenementenhulpverlening.

Wij zijn u graag van dienst.